Art Film Fest Košice 2017 spustil predpredaj zvýhodnených cinepassov na 25. ročník. Novinkou je VIP stanové mestečko priamo v srdci festivalu

Od 3. apríla 2017 bude na artfilmfest.sk spustený online predpredaj zvýhodnených cinepassov (permanentiek) na tohtoročný Art Film Fest, ktorý sa od 16. do 24. júna uskutoční v Košiciach. Za zvýhodnené ceny idú do predaja dva druhy cinepassov a kúpiť za špeciálnu cenu sa dajú len v predpredaji po registrácii v rezervačnom systéme. Tí najrýchlejší budú mať miesto v stanovom mestečku zadarmo.

Základný celofestivalový Cinepass KLASIK

Aktuálna cena Cinepassu Klasik v predpredaji je 15 Euro a bude sa postupne zvyšovať. Tento typ cinepassu umožňuje držiteľovi vstup na verejné festivalové projekcie a verejné sprievodné podujatia festivalu do naplnenia kapacít jednotlivých sál. Cinepass Klasik nie je obmedzený na počet projekcií a bude platiť od 16. do 24. júna 2017. Na tomto cinepasse môže mať návštevník rezerváciu maximálne na 5 filmov naraz. Hneď po začiatku rezervovanej projekcie sa držiteľovi uvoľní miesto pre vykonanie ďalšej rezervácie. Cinepass môže využiť aj na vstup na projekcie, na ktoré nemá rezerváciu. Podmienkou na vstup bez rezervácie je, že v sále sú 5 min. pred začiatkom projekcie ešte voľné miesta. Majitelia majú nárok na katalóg zadarmo. Cinepass Klasik si diváci môžu zakúpiť za zvýhodnenú cenu na artfilmfest.sk v sekcii Vstupenky.

Cinepass ŠTUDENT

Aj tento rok Art Film Fest potvrdzuje povesť „student friendly“ festivalu a zľavnená celofestivalová permanentka Cinepass Študent za skvelých 6 Euro je určená pre študentov. Umožňuje držiteľovi vstup na verejné festivalové projekcie a verejné sprievodné podujatia festivalu do naplnenia kapacít jednotlivých sál. Tento cinepass nie je obmedzený na počet projekcií a bude platiť od 16. do 24.6.2017. Podmienkou pre online kúpu študentského cinepassu je platný preukaz ISIC, ITIC alebo EURO26. Pri kúpe Cinepassu Študent v pokladniach počas festivalu sa môže študent preukázať aj iným dokladom potvrdzujúcim jeho štatút študenta. Na tomto Cinepass Študent môže mať návštevník rezerváciu maximálne na 5 filmov naraz. Hneď po začiatku rezervovanej projekcie sa uvoľní miesto pre vykonanie ďalšej rezervácie. Cinepass môže využiť aj na vstup na projekcie, na ktoré nemá rezerváciu. Podmienkou na vstup bez rezervácie je, že v sále sú 5 min pred začiatkom projekcie ešte voľné miesta.
O možnosti zakúpiť si zľavnený študentský cinepass aj v prípade keď niekto nevlastní žiadnu z kariet ISIC, ITIC alebo EURO26 sa záujemcovia dozvedia viac na artfilmfest.sk v sekcii Vstupenky.

VIP Stanové mestečko zadarmo

Novinkou tohtoročného Art Film Festu je VIP stanové mestečko s limitovaným počtom pre 200 osôb (100 miest pre stany). Je to unikátna možnosť stanovať priamo v centre festivalového diania v areáli košického Kulturparku. Ide o veľmi príjemný priestor na tráve v tieni stromov, len pár metrov od premietacích sál. Organizátori dbali aj na bezpečnosť stanov a ich obyvateľov a preto bude toto miesto oplotené a s 24h. strážnou službou. Zároveň budú mať návštevníci k dispozícii sociálne zariadenia, sprchy a možnosť zakúpiť si občerstvenie v blízkosti stanového mestečka. Predpokladom získania exkluzívneho stanového miesta je online registrácia. Prvých 50 držiteľov cinepassov má prednostné právo zaregistrovať si stanové miesto bezplatne. Pre ostatných bude k dispozícii za jednorazový poplatok 8,50 eur/osoba. Viac informácií na artfilmfest.sk v sekcii Stanové mestečko AFF 2017.

Program

Program bude aj tento rok rozdelený do viacerých sekcií s prémiovou kategóriou Be2Can Starter, čo je exkluzívna prehliadka najlepších filmov z Benátok, Berlína a Cannes. Už teraz sú známe prvé novinky z tejto sekcie. Diváci sa môžu tešiť na filipínsky film „Žena, ktorá odišla“, ktorý získal Zlatého leva v Benátkach, rovnako tiež na sugestívnu snímku amerického vizionára Terrencea Malicka „Cesta časom“, argentínsku tragikomédiu „Ctihodný občan“, ocenenú Vopiho pohárom pre najlepšieho herca, ako aj podmanivú krutú grotesku Emira Kusturicu „Na mliečnej ceste“ s Monicou Bellucci v hlavnej úlohe.“
Art Film Fest Košice 2017 tiež uvedie niekoľko slovenských festivalových premiér ako napríklad skvelú dánsku čiernu komédiu „Zabijaci z malomesta“, ktorá sa stáva festivalovým hitom, a tiež „Slávu“, čo je najoceňovanejší bulharský film súčasnosti.
Ďalšie novinky o 25. ročníku Art Film Festu sledujte na artfilmfest.sk a www.facebook.com/ArtFilmFest