Art Film Fest uvádza prvoaprílové filmové bláznenie „Comedy Festival“

Vďaka Art Film Festu bude tohtoročné prvoaprílové veselie umocnené filmovým Comedy Festivalom. V spolupráci s Film Europe prinesie Art Film Fest do košického Kulturparku tri skvelé komédie.

Ako prvú diváci na prvého apríla uvidia dánsku komédiu „Mäsiari“ s hviezdnym Madsom Mikkelsenom. Vo filme kamaráti Svend a Bjarne pracujú v malom dánskom mestečku ako mäsiari. A pretože ich už nebaví počúvať urážky svojho šéfa, rozhodnú sa , že si založia vlastný obchod. Začiatky podnikania sú priam pohromou, veľmi sa  im nedarí, avšak niekoľko náhod im  pomôže získať veľkú zákazku. Šťastie im začína priať.  Aj preto, že objavia tajnú ingredienciu. Jej prísun však súvisí s tým, že v meste začnú záhadne miznúť ľudia…

Ešte viac smiechu sľubuje chorvátska satirická komédia “Kňazove deti”. Tu sa pre zmenu miestny kňaz zdesený štatistikami úmrtnosti a pôrodnosti na malom ostrove v Dalmácii pokúsi zvrátiť nelichotivý miestny trend. Spoločne s pobožným majiteľom trafiky Petarom a lekárnikom Marinom prepichujú kondómy ešte predtým, ako sa objavia na predajných pultoch, a antikoncepčné tabletky menia za vitamíny. Čoskoro sa dostavia vytúžené výsledky a tehotenský boom začína. Avšak cesta do pekla je často vydláždená dobrými úmyslami.

No a o komediálne prvoaprílové „bláznenie“ vyvrcholí francúzskou hudobnou komediálnou drámou „Rodinka Bélier“ o dcére nepočujúcich rodičov, u ktorej učiteľ hudby objaví dar krásne spievať. Odporučí jej účasť na súťaži Radio France. No problém je  v tom,  že Paula  je dcérou  nepočujúcich rodičov, ktorí sú odkázaní na jej pomoc. K tomu si prirátajme mladého spolužiaka, do ktorého je Paula zamilovaná a dilema je na svete! Opustiť rodinu, ktorá je na jej prekladoch do posunkovej reči takmer závislá  a vydať sa za vlastným snom, alebo plniť úlohu vďačnej dcéry  a vzdať sa kariéry? Cesta k splneniu sna je náročná, avšak vôbec nie nemožná…

Dátum: 1.4.2017
Miesto konania: Kasárne Kulturpark
Časy premietania:

  • 16:00 Mäsiari (DK)
  • 18:00 Kňazove deti (HR)
  • 20:00 Rodinka Bélier (FR)

Premietania skvelých európskych komédií je súčasťou projektu Art Film Fest uvádza…. Ten vypĺňa predfestivalové obdobie tematickými premietaniam vo vybraných kinách. Doposiaľ v rámci tohto cyklu  diváci videli sériu Scandi – prehliadku súčasného severského filmu, Minifest európskych rozprávok a týždeň francúzskeho filmu Créme de la Créme.