Artfilmové bannery pomôžu ženám v núdzi. Pozrite sa, čo sa z nich dá vytvoriť.

Takmer 100 metrov bannerov z PVC a sieťoviny, ktoré boli použité počas 9-dňového filmového festivalu ART FILM FEST 2019 našlo svoje ďalšie uplatnenie.  V spolupráci so sociálnym centrom DORKA – Centrum pre obnovu rodiny na východe Slovenska, z nich vzniknú jedinečné, bežne nositeľné nákupné či plážové tašky. Výťažok z ich predaja pomôže ženám v núdzi.

Unikátny projekt šitia tašiek z materiálu, ktorý by inak skončil na smetisku sa volá DORKA bags. Ženy – matky, žijúce v sociálnych centrách Dorka na Slovensku, šijú tašky z odpadovej reklamnej banneroviny a dávajú jej tak druhú, ekologickú šancu a vkusné využitie. ,,Potešilo nás, že festival s nami nadviazal spoluprácu a bannery nájdu svoje ďalšie využitie. Tašky budú šiť mamičky, ktoré bývajú v našom centre a v rámci pracovnej terapie si zlepšujú svoje pracovné zručnosti. Práve šitím týchto tašiek si vedia ženy prilepšiť na veci, ktoré potrebujú pre bežný život. Či už sú to potraviny či oblečenie pre svoje deti,“ hovorí riaditeľka DORKA, n.o.  Jolana Šuleková.

Vyrobené DORKA bags tak ukrývajú nie len reklamný príbeh bannera, ale predovšetkým životný príbeh ženy v núdzi, ktorej každá predaná taška pomôže. Aj tie „artfilmové“ sa budú dať  zakúpiť prostredníctvom webovej stránky sashe.sk . Viac informácií nájdete na FB profile @dorkabags.