Múza Davida Lyncha či seriálová agentka z Twin Peaks! Chrysta Bell vystúpi v Tabačke

Herečka, modelka a speváčka Chrysta Bell navštívi v rámci svojho turné Feels like love košickú Tabačku. Chladná agentka Tammy Preston zo seriálu Twin Peaks zahrá svojim slovenským fanúšikom v sobotu 6. apríla. Ide o turné k novému rovnomennému albumu Feels like love.

 „Keď som ju videl po prvý raz spievať, myslel som, že je mimozemšťankou,“ povedal na adresu Chrysty Bell legendárny režisér David Lynch. „Tou najkrajšou mimozemšťankou,“ dodal.

 Režisér kultových filmov ako Lost Highway, Blue Velvet i seriálu Twin Peaks nie je v hudbe žiaden nováčik. Jeho láska k nej je počuť v scénach filmov, ale tiež mimoriadne podarených sólových albumoch a hudobných spoluprácach. Jedna z takých vznikla aj s americkou speváčkou Chrystou Bell.

Spolupracovníčka i múza

 Byť od začiatku škatuľkovaná ako múza Davida Lyncha môže byť obrovským bonusom i prekliatím zároveň. No v prípade tvorby Chrysty Bell nie je meno Davida Lyncha len akousi nálepkou pre lacné PR.

 Lyncha natoľko opantala, že ju obsadil aj do návratu seriálu Twin Peaks pred niekoľkými rokmi. „Zbožňovala som agentku FBI Tammy Preston, ktorú som hrala. Jej sebavedomie a bystrosť si určite našli cestu aj do mojej hudby,“ priznala speváčka pri príležitosti vydania nového albumu Feels Like Love.

 Dvojica sa pozná už od roku 1999, odkedy Lynch so speváčkou aktívne spolupracoval a podpísal sa pod jej výsledným zvukom i prejavom. Navyše, produkoval jej aj dva albumy, vrátane debutu z roku 2011. Ten je temným popovým dobrodružstvom s jemným vplyvom elektroniky, ktorý je umocnený neprehliadnuteľným hlasom.

  Do Tabačky s novým albumom

 Podčiarknutím sily Chrysty Bell sú však aj ľudia, s ktorými spolupracovala mimo Davida Lyncha. Jej album We Dissolve z roku 2017 produkoval John Parish, ktorý je neodmysliteľným spolupracovníkom PJ Harvey, hrali na ňom aj Adrian Utley z Portishead alebo Stephen O’Malley zo Sunn O))). Novinku Feels Like Love, ktorú Chrysta Bell do Tabačky prinesie, zase mastroval Joe LaPorta, zodpovedný aj za výsledný zvuk Blackstar, posledného albumu Davida Bowieho.

 Večer v Tabačke bude špeciálny aj preto, že zmieňovaný nový album vyjde len jeden deň pred samotným koncertom. Zvukovo sa ponára ešte hlbšie do vplyvov post-punku, disca aj temnej novej vlny 80. rokov. A už pred vydaním album zbiera skvelé reakcie po celom svete. Nemecké noviny Die Presse napríklad na základe novinky nazvali Chrystu Bell kráľovnou extravagantného noir popu, ktorá je zmyselná, dramatická a tajomná zároveň.

 Marián Mitaš so špeciálnym setom

 Okrem Chrysty Bell bude scéna v Tabačke v ten večer hostiť aj ďalšie zaujímavé meno. V roli predskokana i afterparty dídžeja vystúpi slovenský herec Marián Mitaš, v hudobných kruhoch známy ako Mizzi.

 Okrem toho, že Mitaša ľudia poznajú z televíznych obrazoviek, napríklad zo seriálu Mesto tieňov, prípadne oceňovaného filmu Dom, účinkuje aj v Dezorzovom lútkovom divadle, ktoré ako jediné na Slovensko pripravuje bábkové hry pre dospelých.

 A aby toho nebolo málo, v minulosti spolupracoval s dnes už neexistujúcim festivalom Wilsonic a rovnomennú reláciu dodnes pripravuje na vlnách Rádia_FM. Tam je zároveň moderátorom denného vysielania. Ako veľký fanúšik seriálu Twin Peaks predstaví pred a po koncerte Chrysty Bell špeciálny DJ set.

 Chrysta Bell v rámci turné Feels Like Love, spolu s Mariánom Mitašom vystúpia v košickej Tabačke už 6. apríla od 20:30. Vstupenky v predpredaji si môžete zakúpiť na stránke Tabačky za desať eur, na mieste bude vstup stáť o dve eurá viac.

Partnerom podujatia je filmový festival Art Film Fest.

 

Chrysta Bell (USA) – Feels Like Love Tour 2019

+ Marián Mitaš

Tabačka, sobota 06. apríla 2019 / 20:30

Zdroj ďalších informácií:

https://www.facebook.com/tabackafanpage/

https://www.tabacka.sk/

 

Viac informácií poskytne:

Barbara Denciová

Mail: barbara@tabacka.sk

Tel.: +421 907 908 483

www.tabacka.sk