S kým sa môžete na festivale stretnúť vo štvrtok 21. júna?

Už len tri dni si od štvrtka 21. júna môžu filmoví nadšenci vyberať spomedzi kvalitných filmov, ktoré Art Film Fest ponúka v šiestich košických kinách. Viaceré filmy prídu osobne uviesť filmy ich tvorcovia a mnohé snímky môže divák vidieť na festivale už len raz.

V hlavnej súťaži hraných filmov  bude o 11.00 h v Kunsthalle artfilmová premiéra filmu Zabudnuté verše. Hneď po tomto filme môžete vidieť po druhý a posledný raz na Art Film Feste o Grace Jones: Krv a chlieb.

Len jediný raz sa bude na AFF premietať film režiséra  Pawła Pawlikowskeho Studená vojna, ktorý získal na nedávno skončenom festivale v Cannes cenu za najlepšiu réžiu. V Kunsthalle ho festival uvedie o 19.00 h.

O 12.30 v Kulturparku sa diváci môžu po druhý raz osobne stretnúť s herečkami z filmu …a dýchaj pokojne, ktorý sa tento rok uchádza o artfilmovú cenu Modrý anjel. Do Košíc tiež pricestoval svoj súťažný film  Posledný autoportrét premiérovo uviesť dokumentarista Marek Kuboš a určite bude odpovedať na otázky po skončení projekcie, ktorá sa začína o 15.30 v Kulturparku. Hneď za ním nasleduje snímka Žltá zo sekcie Slovenská sezóna, ktorú na festivale divákom priblíži režisérka Ivana Šebestová.

O 18.30 si môžu diváci po druhý, ale aj posledný raz na festivale, pozrieť film držiteľa ceny Zlatá kamera Alexeja Germana mladšieho – Dovlatov.  Podľa skutočnej udalosti natočený film Utoya, 22. júla bude festival tiež uvádzať posledný raz o 21.30.

Pre filmových fanúšikov je vo štvrtok naplánovaný aj filmový kvíz od Quizzical, ktorý sa uskutoční o 20.00 v Auparku. V Tabačke festivalovým návštevníkom spríjemnia štvrtkový večer Girls from the moon. Kapela, ktorá hrá covers congs a  ich interpretácia a aranžmány evokujú fúziu žánrov jako funk, soul, jazz, hip-hop…

Vo štvrtok sa bude hrať aj v Amfiteátri, kde je na programe snímka Žltá ponorka. Jej úvod je naplánovaný na 21.30 h a nebude pri tom chýbať najväčší slovenský beatlesák Meky Žbirka.

Pre návštevníkov Kulturparku je ešte stále otvorená výstava Behind the Scenes: Slovenský divácky film, ktorú si môžu návštevníci pozrieť medzi filmami.