Art Film Fest 2016 už zajtra: Košice zažijú na vlastnej koži hviezdnu atmosféru červeného koberca!

 

Najvýznamnejšie slovenské filmové podujatie štartuje už zajtra, v piatok 17. júna. Slovenský sviatok filmu potrvá až do soboty 25. júna. Art Film Fest sa tento rok uskutoční už po 24. krát, prvý raz, však na Východnom Slovensku, v Košiciach, kam sa v týchto dňoch sťahuje.

 

MHD zadarmo pre každého, kto artfilmuje

Zmena dejiska nášho najznámejšieho filmového festivalu so sebou prináša viacero noviniek. Organizátori, samozrejme mysleli na to, že nie všetky kinosály, v ktorých budú festivalové projekcie prebiehať, sú dostupné pár minút peši. V záujme zachovania čo najväčšieho komfortu všetkých návštevníkov sa preto rozhodli zjednodušiť im presuny po Košiciach. „Držitelia cinepassov a akreditácií na Art Film Fest budú môcť počas festivalu cestovať mestskou hromadnou dopravou zadarmo,“ vysvetľuje marketingová riaditeľka festivalu Veronika Kašpar Šmihuľová. „Stačí, ak sa v autobuse preukážu svojím cinepassom či akreditáciou,“ dodáva.

 

Art Film Fest pozve Košičanov na červený koberec

„Na festival nám pricestujú zahraniční filmári z celého sveta. Pre týchto vzácnych hostí sme pripravili  ceremoniál, aký si 24tý ročník nášho festivalu rozhodne zaslúži. Keďže Košice  Art Filmu otvorili svoju náruč a pozvali nás do svojho mesta, rozdáme Košičanom hneď niekoľko darčekov. Atmosféru úvodného ceremoniálu si nechceme nechať len pre seba. Sprostredkujeme ju celému mestu,“ prezrádza zákulisie príprav generálny manažér podujatia Rudolf Biermann. Dnes, deň pred veľkolepým otvorením totiž tím Art Film Festu rozdá v uliciach Košíc desať tisíc pozvánok do košického amfiteátra, ktorého brány sa zajtra o 19.30 otvoria pre všetkých. Návštevníci amfiteátra si tak budú môcť vychutnať od 20.00 na plátne mestského prírodného kina priamy prenos z príchodov hostí na červený koberec a od 21.00 priamy prenos z otváracieho ceremoniálu z Kunsthalle, ktorý bude moderovať Jan Kraus. Po skončení prenosu si všetci návštevníci môžu pozrieť amfiteátrovú projekciu novej filmovej snímky Zradca medzi nami v hlavných úlohách s Ewanom McGregorom, Damianom Levisom, Naomi Harris a Stellanom Skarsgardom. Prvých päťstvo hostí, ktorí v tento večer o 19.30 prekročia brány amfiteátra, dostane navyše na privítanie pivo Stella Artois zdarma.

Darčeky od Art Filmu sa, však nebudú rozdávať len v amfiteátri, ale aj na červenom koberci pred Kunsthalle. Tu sa v ten istý večer o 19.00 začne diskotéka, na ktorú sú pozvaní všetci filmoví fanúšikovia a priaznivci festivalu. Na fanúšikov, ktorí tu budú očakávať príchody festivalových osobností na červený koberec, čaká naozaj veľké prekvapenie! „Od 20:00, kedy začnú prichádzať hostia, budeme fanúšikom pred Kunsthalle postupne hádzať desať futbalových lôpt, vlastnoručne podpísaných slovenskou futbalovou reprezentáciou. Tí, ktorí loptu chytia (dvojica alebo jedotlivec +1 osoba, ktorú vezme so sebou), budú v tej chvíli pozvaní na červený koberec a takisto na slávnostný otvárací ceremoniál v Kunsthalle, ktorý je určený len pre pozvaných hostí. Týmto prvým desiatim výhercom alebo dvojiciam garantujeme v Kunsthalle i miesto na sedenie,“ prezrádza generálny manažér Art Film festu Rudolf Biermann a jedným dychom dodáva: „Po ukončení príchodov hodíme z balkóna medzi ľudí ďalších tridsať lôpt s podpismi. Výhercovia, ktorí lopty chytia, dostanú taktiež možnosť prejsť sa po červenom koberci a zažiť na vlastnej koži atmosféru ceremoniálu.“ Týmto výhercom organizátori garantujú v Kunsthalle miesta minimálne na státie.

 

Darčeky budú rozdávať aj partneri festivalu

Ďalšie prekvapenia bude Art Film Fest rozdávať svojim návštevníkom vďaka partnerom, ktorí festival podporili. Jedným z partnerov filmového festivalu i  futbalových majstrovstiev UEFA Euro 2016 je automobilka Hyundai. Preto sa stala zároveň partnerom futbalového večera, ktorý sa uskutoční v pondelok 20. júna v košickom amfiteátri. Prvých vyše sto návštevníkov, ktorí si sem prídu vychutnať priamy prenos futbalového zápasu Slovensko-Anglicko, získa pri vstupe exkluzívne darčeky, ktorými bude môcť podporovať našich futbalistov. Po napínavom zápase bude večer pokračovať unikátnym dokumentárnym filmom Ronaldo o živote žijúcej portugalskej športovej legendy Cristiana Ronalda.   

 

Na Art Film Fest do Košíc vlakom o polovicu lacnejšie

Okrem neplatených presunov mestskou hromadnou dopravou zadarmo v rámci mesta, chcú organizátori festivalu uľahčiť návštevníkom i samotný transfer do Košíc a späť. Do nového dejiska Art Film Festu, sa preto budú môcť festivaloví návštevníci dopraviť o polovicu lacnejšie. Hlavný dopravca Art Film Festu – Železničná spoločnosť Slovensko totiž ponúka filmovým fanúšikom až 50-percentnú zľavu z cestovného do Košíc z akéhokoľvek miesta na Slovensku. Znamená to, že po predložení cinepassu z účasti na Art Film Feste platí pôvodný cestovný lístok aj na cestu späť. V tej kategórii vlaku, na ktorú bol zakúpený na cestu tam.  Akciu môže využiť každý návštevník počas konania Art Film Festu, teda od 17. do 25. júna 2016. Špeciálna cena platí vo všetkých vlakoch osobnej dopravy vedených Železničnou spoločnosťou Slovensko, okrem vlakov kategórie SC a EC.

 

ČSA posilní svoje lety na trase Praha-Bratislava-Košice

Ďalším oficiálnym partnerom festivalu sú České aerolínie, vďaka ktorým budú mať cestu do Košíc jednoduchšiu návštevníci a hostia, uprednostňujúci leteckú dopravu pred vlakovou. „Partnerstvo s Art Film Festom považujú ČSA za prirodzené, dôležité a obojstranne prínosné spojenie. Veľmi si vážime, že môžeme na filmové či hudobné festivaly prepravovať  svetové veličiny a osobnosti. Umožňuje nám to predstaviť náš produkt, priame letecké spojenie do Košíc nielen hosťom a partnerom festivalu, ale aj filmovým fanúšikom a získať tak ďalších zákazníkov. Sme presvedčení, že to prispeje k tomu, aby sa hostia festivalu radi vracali do Košíc aj v nasledujúcich rokoch,“ hovorí hovorca spoločnosti Daniel Šabík. Pri príležitosti Art Film Festu v Košiciach České aerolínie posilnili spojenie na linke Praha-Bratislava-Košice v termíne od 18. do 26. júna 2016 o celkovo 6 spiatočných spojov. Na linke pridali poludňajšie lety a doplnili tak produkt až na 3 spiatočné lety denne mezi Prahou, Bratislavou a Košicami – ranný, poludňajší a večerný. Okrem toho zostáva v prevádzke aj priama linka mezi Prahou a Košicami.

 

Vstupenky na projekcie v amfiteátri si môžu návštevníci zakúpiť v sieti Predpredaj.sk: http://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/5541/art-film-fest-2016 Vo všetkých kinách bude možné vstupenky zakúpiť na mieste pred premietaním a taktiež bude možné vstupenky zakúpiť vo vozni Historickej električky , ktorá je pristavená na Hlavnej ulici pri Divadle.

 ______________________________________________________________

Organizátori: ART FILM FEST, s.r.o., Forza, a.s.

Spoluorganizátori: Mesto Košice, K13

Festival sa koná pod záštitou predsedu vlády Slovenskej republiky Roberta Fica

Festival finančne podporil: Audiovizuálny fond

Generálny reklamný partner: Slovenská elektrizačná prenosová sústava, a. s.

Hlavní reklamní partneri: CBA Verex, Transpetrol, Slovenská pošta, Východoslovenská energetika, Slovnaft, Kosit

Oficiálne autá festivalu: Hyundai

Oficiálny prepravca: ČSA

Logistický partner festivalu: DHL

Oficiálny festivalový hotel: Hotel Yasmin

Reklamní partneri: Herberia, Budiš, Imperator, Turizmus regiónu Bratislava, Ida Sandor, HC Košice

Exkluzívne festivalové kino: Kino Úsmev

Oficiálni dodávatelia: NOV s.r.o. Zebra, Stella Artois, Barzzuz, Tikoki, Livyna, Jean Charles-Cafe de Paris

Hlavný festivalový dopravca: Železničná spoločnosť Slovensko

Festival finančne podporil Nadačný fond EPH pod Nadáciou J&T

Oficiálny festivalový denník: Košice Dnes

Hlavní mediálni partneri: RTVS, TV JOJ, Nový Čas, Aktuality.sk

Mediálni partneri: Rádio FM, Rádio Regina, SME, Korzár, JOJ Cinema, Rádio Košice, Film Europe Channel, Forbes, Kam do mesta, webnoviny.sk, TV Naša

Partneri: Czech Tourism Slovensko, Autocont, Tabačka Kulturfabrik, Paneurópska vysoká škola, VIPERA, Translata, Congress Hotel Centrum, Predpredaj.sk, VISIT Košice, Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja, SSUŠ Filmová

Produktoví partneri:Hotel Maraton, Casablanca Cafe, Carpano, The Cuba Libre, Digital Ocean, Hotel ROCA, Jazz Cafe