Vizuálnemu konceptu 24. Art Film Festu bude dominovať pukanec

„Pukanec je kino, ale kino nie je len pukanec!“ S týmto nápadom vyhral fotograf a grafický dizajnér Dávid Doroš súťaž 24. ročníka Art Film Festu na nový vizuálny koncept a festivalovú znelku.

Art Film Fest je najdlhšie organizovaný medzinárodný filmový  festival na území Slovenska. Vyprofiloval sa na jednu z najvýznamnejších a divácky najnavštevovanejších kultúrno-spoločenských udalosti u nás. Svoju 24. kapitolu napíše od 17. do 25. júna 2016 po prvý raz v Košiciach.

Cieľom verejnej súťaže na novú vizuálnu komunikáciu Art Film Festu bolo osloviť najmä mladých ľudí – študentov stredných a vysokých škôl, ale aj ďalších fanúšikov filmu, kultúry a kvalitnej zábavy.

Organizátori vybrali víťazný koncept spomedzi 16 prihlásených. Súťaže sa mohla zúčastniť odborná, profesionálna i laická verejnosť, najmä výtvarní umelci, grafici, dizajnéri, reklamné štúdiá, vizuálne ateliéry, študenti filmových i nefilmových škôl.

„Mal som jasno v tom, že vizuál má byť čo najviac minimalistický a prvok, ktorý má pútať pozornosť najviac, má byť práve spomínaný pukanec. Chcel som, aby vizuál niesol v sebe prvok, ktorý u ľudí bude evokovať kino, ale nielen to a zároveň bude dostatočne “rušivým” na to, aby v dnešnej dobe plnej vizuálneho smogu dokázal upútať pozornosť,“ vysvetlil Dávid Doroš, ktorý ako autor víťazného vizuálu získal od Art Film Festu aj peňažnú odmenu vo výške 3 333 EUR.

„Keď už mi bolo jasné, že to bude pukanec, jednoducho som išiel a kúpil popcorn, ktorý som pripravil a nafotil. S fotografiami som potom pracoval v počítači podľa toho, čo som potreboval,“ dodal autor.

Dávid Doroš (1981) pochádza z Prešova. Od roku 2012 pôsobí ako fotograf a grafik na voľnej nohe. Od roku 2014 študuje fotografiu na Institútu tvůrčí fotograife Slezské univerzity v Opave.