SME: Na Art Film Feste dostala cenu Hercova misia česká herečka Aňa Geislerová. Čoskoro bude hrať vo filme Anthropoid.

Aj Aňa Geislerová vraj s obavou čaká, či jej ešte niekedy zazvoní telefón a ozve sa v nej hlas s pracovnou ponukou, nech to znie akokoľvek neuveriteľne. Na festivale Art Film Fest dostala cenu Hercova misia, z ktorej má radosť aj dostatok povzbudenia: „Je príjemné vedieť, že väčší počet ľudí, aspoň dvaja, si myslia, že niečo robíte dobre.

Geislerovej neprekáža, že najviac ponúk dostáva od režiséra Jana Hřebejka a že v hlavách divákov sa už ich spoločné filmy pomaly zlievajú do jedného nerozlíšiteľného celku. Hřebejka považuje za duchom mimoriadne slobodného tvorcu, ktorý sa nebojí robiť to, na čo má chuť a je pravda, že vďaka jeho filmom a jeho menu vo svete má už aj zahraničné publikum.

Dnes už sa chystá na medzinárodnú produkciu – nakrúcanie filmu Anthropoid. Angličania sa rozhodli sfilmovať veľkú udalosť našich dejín, atentát na Heidricha a zavolali sa na to aj veľké herecké hviezdy. Aňa Geislerová bude hrať Liběnu Fafkovú, snúbenicu Jozefa Gabčíka – Cilliana Murphyho.

V Trenčianskych Tepliciach povedala, že má rada seriály, a aj v niekoľkých hrá. S Marekom Najbrtom, s jedným najlepších českých režisérov súčasnosti, chystá trinásťdielny seriál pre Českú televíziu Já, Mattoni.

Vo svojej hereckej práci spája mimoriadnu vnímavosť a nenásilnosť prejavu, to je značka, ktorá sa prejaví vždy, vo filme aj seriály.

Jej prejav nenesie v sebe informáciu, koľko námahy ju to stálo, len telo si to odskáče, tvrdí. „Psychológovia mi potvrdili, že telo nerozozná pravé emócie od falošných,“ hovorí, „jedny aj druhé si musí odpracovať.“

Čítajte viac: http://kultura.sme.sk/c/7871441/ana-geislerova-chysta-operaciu-anthropoid.html#ixzz3eXZrvTxD