Slovenská pošta prináša na festival špeciálnu pohľadnicu

Slovenská pošta dlhodobo podporuje projekty, ktoré aktívne napomáhajú zlepšiť kultúrne, zdravotné a sociálno–spoločenské podmienky na Slovensku.

Sme veľmi radi, že svoju pozornosť upriamila aj na náš festival a tento rok sa premiérovo zaradila medzi našich reklamných partnerov. Návštevníci Art Film Festu budú mať aj jedinečnú príležitosť pozrieť si dokument o pošte, ktorý vznikol v roku 2013 pri príležitosti 20. výročia Slovenskej pošty.

S jej generálnym riaditeľom Tomášom Druckerom sme sa porozprávali o tom, prečo sa pošta rozhodla spojiť svoju značku s naším festivalom, ale prezradil nám aj, aký film si pozrie vo svojom voľnom čase.

Slovenská pošta s Art Film Festom spolupracuje po prvýkrát. Prečo ste sa rozhodli podporiť práve toto podujatie?

Slovenská pošta (SP) dlhodobo podporuje projekty v oblasti spoločenskej zodpovednosti, ktoré aktívne napomáhajú zlepšiť kultúrne, zdravotné a sociálno–spoločenské podmienky na Slovensku. Od roku 1999 organizujeme vlastný projekt Vianočná pošta, ktorý si získal obľubu širokej verejnosti. Začiatkom roka 2015 SP združila svoje aktivity v tejto oblasti pod názov POŠTA ĽUĎOM, čím jasne deklaruje svoju solidaritu a podporu spoločnosti. Festival Art Film Fest podľa nás patrí k najvýznamnejším kultúrno-spoločenským podujatiam na Slovensku. Každoročne získava pozitívne ohlasy domácej aj zahraničnej verejnosti. Preto sme sa rozhodli participovať na tomto podujatí a spojiť našu značku práve s týmto filmovým festivalom. Spoločenskú zodpovednosť máme zakomponovanú aj v stratégii SP so zámerom správať sa v rámci svojho podnikania zodpovedne k spoločnosti, jasne, spravodlivo a transparentne deklarovať podporu aktivít spoločenskej zodpovednosti a byť tak vzorom pre ďalšie organizácie.

Na aké sprievodné aktivity pošty sa môžu tešiť návštevníci Art Film Festu?

Myslím si, že Art Film je vhodný priestor na podporu značky SP najmä vďaka vekovej kategórii návštevníkov, ktorá sa vo veľkej miere prekrýva s cieľovou skupinou SP. Naším zámerom je podporiť značku SP, predaj filatelistických produktov a ďalších vybraných produktov SP. Osvedčenou formou je predaj špeciálnych pohľadníc, výroba známok s personalizovaným kupónom a možnosť využitia našich služieb formou pojazdnej pošty. Pri tejto príležitosti vydáme v počte 5 000 kusov aj celinovú pohľadnicu s predtlačenou známkou a s prítlačou, ktorú inaugurujeme na otváracom ceremoniáli festivalu. Zároveň vydáme dve príležitostné poštové pečiatky, ktoré budú k dispozícii v Trenčianskych Tepliciach a v Trenčíne, priaznivci festivalu budú môcť poslať ako pozdrav z tohto podujatia svojim blízkym aj originálne festivalové pohľadnice.
 
Art Film Fest je filmový festival, kde majú návštevníci možnosť pozrieť si množstvo zaujímavých filmových a dokumentárnych titulov zo Slovenska i zo zahraničia. Aké filmy si rád pozriete vo svojom voľnom čase?
Priznám sa, že je to skôr taká všehochuť, no napriek tomu mám svoje preferencie. Rád si pozriem drámu, ale aj životopisy a dokumenty. Snažím sa nevynechať žiadnu snímku z českej a slovenskej kinematografickej tvorby.