Program pre filmových profesionálov na Art Film Feste na vysokej európskej úrovni

Súčasťou programu Art Film Fest 2011 bude aj niekoľko aktivít a workshopov určených nielen pre filmových profesionálov, ale aj širšiemu okruhu návštevníkov festivalu zaujímajúcich  sa o film a filmový priemysel.

FÓRUM na propagáciu pripravovaných slovenských filmov

V dňoch 23. a 24. júna sa uskutoční prvý ročník podujatia FÓRUM na propagáciu pripravovaných slovenských projektov. Je zamerané na podporu propagácie, koprodukcie, festivalovej prezentácie a predaja slovenských filmov na medzinárodnom trhu. Vo štvrtok, 23. júna sa v konferenčných priestoroch hotela Pax organizujú tri prednášky (Master classy) renomovaných zahraničných lektorov. Zameriavajú sa na kreatívnu produkciu nízkorozpočtových filmov, festivalové stratégie hotových projektov a medzinárodné koprodukčné trhy. Prednášky sú otvorené všetkým záujemcom,
V piatok, 24. júna od 11h   pokračuje FÓRUM v  Kúpeľnej dvorane panelovou prezentáciou pripravovaných slovenských hraných filmov. Jej cieľom je predstaviť nové slovenské filmové projekty, v rôznej fáze výroby nielen zahraničným tútorom a perspektívnym medzinárodným partnerom, ale aj kolegom, filmovým publicistom a všetkým,  ktorých zaujíma, čo sa deje v slovenskom filme.  

Odbornými lektromi FÓRUMu sú:

Gabriele Brunnenmeyer, Nemecko – dramaturgička a konzultantka pre filmové projekty, zakladateľka a bývalá riaditeľka koprodukčného trhu Connecting Cottbus
Martina Bleis, Nemecko – Berlinale Coproduction Market, Connecting Cottbus
Florian Weghorn, Nemecko – Berlinale MFF
Marzena Moskal, Francúzsko – MFF Cannes – Directors‘ Fortnight
Raymond van der Kaaij, Holandsko – nezávislý producent
Jean Luc Ormières, Francúzsko – nezávislý producent, zakladateľ VoD platformy UniversCiné

Organizátori: CHARACTER – Film Development Association, Slovenský filmový ústav, Art Film Fest.
Podujatie je realizované s finančnou podporou Audiovizuálneho fondu.
Partneri: Goetheho inštitút v Bratislave, Veľvyslanectvo Holandského kráľovstva v Bratislave, Vysoká škola múzických umení Bratislava a Autocentrum, a.s. Trenčín.
Viac informácií: www.character-fda.eu, www.aic.sk
Kontakt: Ľubica Orechovská, 0905/639 429, yhovpn@xvarzngbtens.fx